Toepassingen

Eiken bijgebouwen

Onder invloed van zon en regen gaat uw eiken bijgebouw na verloop van tijd verkleuren. Er komen plekken tevoorschijn van het looizuur en er kan schimmel ontstaan. Wij geven uw eiken bijgebouw een nieuwe look en behandelen het daarna met een speciaal product tegen verkleuren en vocht! Op deze manier zal uw bijgebouw er jaar na jaar nieuw blijven uitzien en zal de levensduur van het hout aanzienlijk toenemen.

Eiken meubels zandstralen

Meubelen

Uw meubelen in een nieuw jasje steken? In veel gevallen is het verwijderen van was of verf van hout een langdurig en vervelend werk. Wij zijn in staat om van nagenoeg alle houtsoorten op een snelle manier verf te verwijderen zonder de ondergrond te beschadigen. Nadien kan het hout terug naar wens behandelt worden. Ook kasten met glas worden zorgvuldig en zonder problemen gezandstraald. Wij komen uw kast ophalen en leveren of zandstralen bij u thuis indien u dit wenst! 

Trappen

Trappen gaan vaak al een leven lang mee en dat zorgt ervoor dat ze er verouderd gaan uitzien. Wij kunnen uw trap opnieuw een moderne en frisse look geven. Door het keurig afstellen van de straaldruk verwijderen wij bestaande beitsen, vernissen of verflagen. Dat gebeurt nadat we alles zorgvuldig hebben afgeschermd tegen zand en stof. Bij een renovatie start u dus best met het stralen van de trap of andere objecten. Daarna kan u uw trap opnieuw afwerken met een product naar keuze. 

Metaal

Wij zandstralen naast al het hout ook metalen objecten. Dit varieert van autocarrosserieën tot metalen poorten en stoelen. We parelstralen ook inox (bovenstaande foto is een proefstaal voor een klant). Newblast doet zelf geen nabehandeling van het metaal zoals poederlakken of coaten. We kunnen wel de gestraalde objecten laten coaten door een firma naar keuze. Indien u twijfelt kan u ons contacteren en komen wij indien nodig langs om het gepaste advies te geven en een offerte te maken. 

Technieken

Olivinezand

Zandstralen

Olivinezand is een veelgebruikt straalmiddel en bevat aanzienlijk minder dan de wettelijke 1% kwarts. Bij zandstralen wordt er onder hoge druk gewerkt in tegenstelling tot luchtgommen. Zandstralen is dus niet van toepassing op delicate of zachte ondergronden. Toch heeft ook zandstralen talloze toepassingen. Het stralen van metaal, steen en andere harde materialen. Deze techniek laat je toe hardnekkige verontreiniging of afwerkingslagen te verwijderen.

Garnet

Luchtgommen

Het luchtgommen wordt in de praktijk met zeer fijne straalmiddelen zoals Garnet 150 / 200 mesh uitgevoerd. Met luchtgommen wordt gebruik gemaakt van een zeer lage druk in combinatie met een grote straalkop. De straalkorrel krijgt dan een andere flow wat zorgt voor een “gommend” effect zonder inslag. Dit zorgt voor een fijne en gladde afwerking zonder na te schuren. Garnet is verkrijgbaar in verschillende korrelgroottes die de fijne afwerking bepalen. 

Soda

Sodablasten

Soda is 99% bakmeel wat geschikt gemaakt wordt voor stralen door enkele toevoegingen. Het sodastralen wordt door veel mensen gezien als de opvolging van het conventionele stralen doordat er geen beschadigingen gerealiseerd worden. Deze techniek is geschikt voor het reinigen van motoronderdelen of glas. In tegenstelling tot stralen met zand of ander straalmiddel zal soda het glas niet beschadigen. Dit is een goeie techniek om graffiti van ramen te verwijderen.

Glasparelstralen

Glasparelstralen  wordt voornamelijk gebruikt als eindafwerking van inox en aluminium. Dit gebeurt met mooie bolvormige glasbolletjes die het oppervlak veranderen. Wordt daarentegen gebruikgemaakt van gebroken glaskorrels, dan wordt het oppervlak ontdaan van verontreinigingen en opgeruwd. Het is dus zeer belangrijk om bij het glasparelstralen, om het oppervlak te verbeteren, geen gebroken glazen korrels te gebruiken.